Februari 2020

Ik ben aan het ‘re-wilden’. Om het zo maar even te noemen. Ik kom steeds meer in verbinding met het wilde en wijze in mijzelf. Mijn kracht, mijn oer. Ik volg mijn intense verlangen. Ik kan niet precies omschrijven wat het is, maar het geeft me zo’n gevoel van vrijheid. Het niet meer doen zoals het hoort, maar doen wat goed voelt. Hoe bijzonder het soms ook mag lijken, als het klopt dan ga ik ervoor. En zo ben ik de vrouw die een bijzondere verbinding heeft met de maan, die straks in een bus gaat wonen met lief en honden en die afgelopen weekend met Imbolc lekker heeft gehekst samen met haar ‘bestie’. 

Het is niet in alles een makkelijk proces. Het vraagt echt iets van mij en van mijn omgeving. Toch klopt het helemaal. Het voelt zo goed om steeds meer met dat wilde, wijze deel van mijzelf in verbinding te komen.

Met Imbolc vierde ik de start van de lente en eerde ik mijn jaargodin Brigid. Ik kwam in contact met de kracht die in mij leeft, die wacht tot ze volledig mag ontkiemen. Ik hoef er slechts ruimte aan te geven, het proces zijn gang te laten gaan. En ik mag het voeden met vrolijkheid. De lente nodigt uit tot spelen en uitproberen. Lekker vrij en vrolijk fröbelen. Het hoeft allemaal niet zo serieus en zwaar.

En zo komt het dat ik sinds lange tijd weer iets deel over het proces waar ik sinds begin 2019 inzit en wat door de start van het jaarprogramma in Tovervloed, dat ik sinds november volg, nog eens is versneld.

Al maanden komen er verrassend genoeg een paar songs uit Frozen 2 bij me aankloppen. Dat begon met de mystieke roep uit ‘Into the unknown’ en de afgelopen weken zit bijna dagelijks de titel ‘Show yourself’ in mijn hoofd (https://youtu.be/gIOyB9ZXn8s en https://youtu.be/d34pptU18U4). En dan blijk ik dus blij te worden van liedjes uit een Walt Disney film. Daar heb ik nog wel wat oordelen op. Maar hé het voelt goed….en het magische en mystieke spreken mij zo aan. Heerlijk!

Zo volg ik de aanwijzingen in het leven. Mijn verlangens, de liedjes, dat waar ik blij van word en het leidt me naar een authentieke, wilde, wijze versie van mijzelf waar ik nog geen helder beeld van heb, maar wat zo goed voelt. Keep you posted!